Taller didàctic ‘Llegim espais amb Apps’

Llegim espais amb Apps és un taller didàctic que naix de la VALENCIANADA, activitat organitzada per 1entretants, Xarxa cooperativa d'experiències TIC per a l'ensenyament en valencià amb la qual els alumnes, gràcies a les TIC, aprenen a conéixer millor València i, alhora, col·laboren en la creació d’un mapa de la ciutat amb imatges geolocalitzades dels principals punts d’interés. Treballen, amb l’activitat, totes les competències clau marcades per la legislació.

1entretants

La Valencianada  forma part d’un projecte iniciat per l’Equip Lacenet, el World Mobile City Project, en el qual participem professorat de distintes associacions. A més d’1entretants i Lacenet,  organitzen l’activitat en altres ciutats Novadors i El Tempir.

 

A Llegim espais amb Apps, #llegimespais, com prèviament a la #KDDlectura del Consell Escolar Valencià i a #Edusionatamblesarts, us proposem una versió simplificada de la Valencianada

Hem seleccionat una sèrie de llocs als qual haureu d’arribar i buscar informació. Per aconseguir-ho, necessitareu algunes aplicacions mòbils:

  • un lector de codis QR
  • un compte d’Instagram.
Lector de codis QR

Un altre lector de QR: QR Droid Code Scanner

Els alumnes també n’utilitzen altres (un geolocalitzador, un lector de Realitat Augmentada,…) però, per ara, ja en teniu prou.

Passegeu tranquil·lament per la sala com si fos la ciutat. Gaudiu del paisatge i de la gent… formeu grups de quatre persones i trieu els llocs que voleu conèixer.

Quan trobeu qualsevol de les fitxes d’aquest taller, enfoqueu el codi QR. Aquest us enllaçarà amb la gimcana: haureu de realitzar unes tasques a través d’unes pistes. Feu fotos, graveu vídeos i pengeu a Instagram la resposta corresponent amb l’etiqueta #llegimespais.

Aneu a tants llocs com vulgueu i repetiu el procediment… descobrireu llocs literaris, llocs biogràfics o llocs literaturitzats amagats en la sala. Els alumnes, en grups reduïts, també viatgen per tota la ciutat.

Per als més menuts, i per als joves, us hem preparat l’activitat d’una altra manera. El vostre espai és virtual. Aneu a https://kddlectura.1entretants.cat/literatura-als-mes-joves/ i descobriu on us condueixen els codis.

Descobriu una altra manera de passejar la ciutat i fruïu amb l’activitat!

 

Tornar a la Pàgina inicial

Edusiona't amb les arts

Activitat organitzada per 1entretants dins de la jornada Edusiona’t amb les arts, València, 11 de juliol de 2017, Centre del Carme.

Una primera edició d’aquest taller es va organitzar dins de la #KDDlectura del Consell Escolar Valencià el 3 de juny del 2017 a Les Naus.

1entretants